-

Gouden medaille voor Artor

Artor 2019 krijgt gouden medaille in Hongarije

Villány (HU)/ Gent (BE) – Artor 2019, de eerste vintage van de Gentse ondernemers Alain en Valérie Bostoen, is duidelijk een schot in de roos. De wijn bevestigde zijn kwaliteiten met een gouden medaille op de Nationale Wijnwedstrijd van Hongarije.

231 wijnmakerijen schreven 824 verschillende wijnen in, waarvan 285 rode wijnen. 48 rode wijnen kregen een gouden medaille en 30 rode wijnen verkregen zilver. 5 rode wijnen kregen een grote gouden medaille. De Nationale Raad van de Wijngemeenschappen Hongarije (NCWCH) organiseerde voor de 41e keer de meest traditionele wijnproeverij van producenten. Deze Nationale Wijnwedstrijd dient als basis voor het nationaal kwaliteitsselectiesysteem van Hongaarse wijnen.

István Ipacs Szabó, wijnmaker van Artor en meermaals bekroond als expert in Hongarije, vertelt: “Zo’n erkenning betekent natuurlijk heel wat. Alain en Valérie hebben mij heel duidelijk hun doel gesteld: alles op alles zetten om gaandeweg een wijn van topniveau te produceren. Dit is de bevestiging van onze eerste stap!”. Valérie voegt hieraan toe:”Onze filosofie is heel simpel: wat je drinkt, bepaalt mee het moment. Zoals champagne uitbundig en feestelijk is, is goede rode wijn een garantie voor vreugde, warme gesprekken en boeiende avonden. Zo’n beleving willen wij graag op tafel zetten.”

www.artor.hu –  Als enthousiaste wijnliefhebbers en ervaren Belgische ondernemers (Christeyns NV, GOVI NV) startten Alain en Valérie Bostoen in 2018 hun wijnmakerij Artor in Villány, in het zuiden van Hongarije. Artor is de samentrekking van de namen van hun 2 zonen, Hector en Arthur. De illustratie op het etiket werd getekend door Alain. Na elke meeting of telefoon vindt Valérie zijn typische doodles terug. Zij wil elk jaar een andere op het label zetten. Artor 2019 is een blend van Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Syrah. Een elegante, fruitige, erg rijke en smaakvolle wijn, met een evenwichtige en soepele afdronk.